Çocuk


Çocuklar hayatımız da gök kuşağı gibidir. Onları sevindirmek bize mutluluk kaynağıdır. Aynı zaman da hayatımızı renklendiren çocuklarımız, bizim geleceğimiz konumundalar. Onları gerek başarılı olduğu yıl sonu karne hediyeleriyle, gerek doğum günlerinde ihmal etmemeliyiz. Onlara kendilerini değerli hissettirdiğimiz her an, öz güvenleri artacak ve daha girişimci olacaklardır. 
Öncelikle başarılı olduğu dönemlerde onlara kendilerini değerli hissettirecek hediyeler almalı ve  her ne olursa olsun küçükte olsa onları mutlu edecek sözler söylemeliyiz.
Doğum günlerinde yanında olarak ve arkadaşlarının da yanında olmasını sağlayarak sosyal durumuna katkı da bulunabilirsiniz.
Peki çocuklarımıza ne gibi hediyeler almalıyız?


  • Zeka Oyunları :  Çocuklarımıza elimizden geldiğince bu tür zeka oyunlarından almalıyız. Çünkü aldığımız bu hediyeler hem onların zekasını arttıracak hem de mutlu olmalarını sağlayacaktır. Aynı zamanda kafasının başka yerlere dağılmasını engelleyecektir. Üstelik zeka oyunlarını günümüz de birçok çeşidiyle bulmamız mümkün. Eğer böyle bir hediye almayı düşünürseniz, zeka oyunları çeşitlerini buraya tıklayarak bulabilirsiniz. >>>

  • Kumbara Çeşitleri :  Elbette çocuklarımızın böyle bir hediyeyle hem tutumlu olmasını hem de biriktirdiği bozuk paralarla kendine aldığı küçük bir şey bile, onun isterse kendisinin yapabileceği çok şeyin olduğunu hatırlatır. Siz de kumbara çeşitlerinden almayı düşünürseniz lütfen buraya tıklayınız. >>>

  • Boyama Kitapları ve Okuma Kitapları :  Çocuklarınızın gelişimini tamamlarken, kendilerine faydalı olacak hediyeler almalısınız. Tabi ki bunu bir hediye olarak almasanız bile hediye gibi alarak onların bu okuma ve boyama kitaplarına ilgisini arttırmalısınız. Böylece hem yararlı hem de kişisel gelişimine faydalı bir hediye etmiş olursunuz. Boyama kitapları ve okuma kitapları çeşitleri için lütfen buraya tıklayınız.>>>


Toplumu oluşturan en kuvvetli bağ bildiğiniz gibi ailedir. Aile, yaşadığımız toplumun bir parçası olmasından çok geleceğimizdir. Aile fertlerine vereceğimiz değer ve onlarla aramızdaki bağ ne kadar kuvvetli olursa, onlara gelecekte ne yapmaları gerektiğini, nasıl bireyler olması gerektiğini ve her şeyden önemlisi bir ailenin nasıl olması gerektiğini anlamaları daha kolay olacaktır. Sevgi ve şefkat çocuklarımızın gelişmesinde ve yaşadığımız bu yorucu dünya maratonunda ilham kaynağıdır. 



Çocuklarımız için bir yazı yazdık :

Her birey, her aile üstüne düşen görev ve sorumluluklarının bilincinde olamıyor maalesef... Bu konunun biraz daha üstünde durmamızın sebebi belki biraz bu durumdur. Ama daha önemlisi sorumluluktan çok yaşadığımız hayatta o kadar kötü şeylere şahit oluyoruz ki... Unutmayın, hedefimiz topluma alıştırmak değil topluma kazandırmak olmalıdır.